Hyvin toimivissa työyhteisöissä osataan huomioida ihmisten pehmeät taidot 

Pehmeät taidot ovat ihmisyyden taitoja, vahvuuksia, joita ei voi korvata roboteilla tulevaisuudessakaan. Ne ovat ymmärrystä, tunteita, uskomuksia, asenteita ja arvoja, jotka määrittävät valintojamme, ajatteluamme ja käyttäytymistämme. Ne ovat taitoja, jotka tekevät vuorovaikutuksesta elävää. Pehmeät taidot tekevät kokouksesta ihmisten kohtaamista, ryhmässä toimimisesta yhteen hiileen puhaltamista ja kehityskeskustelusta rohkaisevaa rinnakkainkulkemista.

Heli Järvelinin kehittämä Taitogalleria®-työkalu nostaa konkreettisesti esille hiljaisena tietona olevia pehmeitä taitoja ja vahvuuksia. Gallerian avulla taidot sanoittuvat, niitä on helpompi tunnistaa itsessään ja muissa, työyhteisön yhteinen taitotietoisuus kasvaa ja synnyttää uusia, eteenpäin ohjaavia tapoja ajatella ja toimia. 

Taitogalleria® -työkalu antaa luvan puhua onnistumisista ja luo mahdollisuuksia esimerkiksi:

  • palautteen antamiseen rakentavalla ja palkitsevalla tavalla
  • vuorovaikutuksen ja yhteistyön parantamiseen
  • vastuunottamisen, rohkeuden ja motivaation lisääntymiseen omassa työssä
  • itsensäjohtamisen kehittämiseen
  • valmentavan esimiestyön kehittämiseen
  • rekrytoinnin kehittämiseen

 

Taitogalleria®-valmennuksessa luodaan työyhteisön oma galleria ja opitaan sen hyödyntämistä käytännössä

Valmennuksen aikana jokainen osallistuja tunnistaa ja sanoittaa omia pehmeitä taitojaan ja sanoitukset kerätään valmennettavan ryhmän yhteiseen Taitogalleriaan. Galleria jää työyhteisön käyttöön ja sitä voidaan hyödyntää kätevästi tulevissa valmennuksissa sekä arkipäivän tilanteissa.

Valmennus on suunniteltu maksimissaan 25 hengen ryhmälle.

Kolme tuntia kestävän valmennuksen hinta on 1300€. Hinta ei sisällä valmennustilan vuokraa tai muita tilaan liittyviä kuluja. Hintaan lisätään alv. (ja pääkaupunkiseudun ulkopuolelle matkustukseen kulunut aika 30 euroa/t ja kilometrikorvaus).

Valmennuksen ohjaa Taitogallerian kehittäjä Heli Järvelin. Kysy lisätietoa yhteydenottolomakkeen kautta.